Ajfon će biti brži, a stiže i Mac Pro za 5.999 dolara: Svi noviteti sa godišnje konferencije Epla

2
Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Vaš ajfon uskoro će biti brži, iTunes odlazi u istoriju, a korisnici iPada primetiće veliku razliku: stiže novi operativni sistem koji će uređaj napraviti sličnijim desktop računaru. Najzad nam dolazi i dugo očekivani računar Mac Pro, koji će biti ubedljivo najskuplji kompjuter kompanije.

Generalni direktor Epla Tim Kuk najavio je sve ove promene na godišnjoj konferenciji u San Hozeu. Evo najvažnijih stvari.

iOS 13 – brži i privatniji

Aplikacije će zauzimati 50% manje prostora, apdejti čak 60%, a pokretaće se i skoro dvostruko brže. Face ID će takođe biti poboljšan, pa će se iPhone otključavati i do 30% brže.

Posle macOS-a, i iOS dobija “dark mode”, koji će interfejs ofarbati u crno, sa belim slovima. Javna beta izlazi na leto, a konačna verzija na jesen.

ipadOS – kao računar

iOS dobija dve verzije: jednu za telefone, drugu za iPad. iPad OS će lakše kopi-pejstovati, home screen će izgledati lepše, moći ćete da stavite dva Word dokumenta jedan do drugog, a brauzer Safari biće preuzet sa desktop računara.

Mac Pro – nova aždaja

Napokon će svetlo dana ugledati Mac Pro, i to po ceni od 5.999 dolara u Americi. Kućište će biti od nerđajućeg čelika, imaće 1,5 terabajta RAM-a, osam PCI slotova i 6K LCD ekran.

2 KOMENTARA

  1. LINUX JE OK: Nego, nije mi jasno kako neko može dozvoliti da im neka druga zemlja prodaje nihovu tradicionalnu hranu , dakle ne svoju, a koju su napravili od mesa ili voća i povrća kojeg je ta druga zemlja uvezla od njih.

Comments are closed.