Agelast session: Muzikon i Schime – Fusion Makes Sense na Kolarcu

0
Foto: Promo

U okviru koncertne sezone Make Sense, orkestar Muzikon u saradnji sa džez kvartetom Schime organizuju koncert Fusion Makes Sense u Velikoj dvorani Kolarca, a koji će se prikazati onlajn zbog epidemiološke situacije u okviru Agelast Session – a na istoimenom YouTube kanalu 23. decembra od 19č.

Event: https://bit.ly/3oExjZ5

Slušaoci će imati priliku da čuju žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa džezom. Orkestar će izvoditi autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Pored nekih već poznatih, biće izvedeno i nekoliko premijernih kompozicija ovog džez kvarteta, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Foto: Promo

Ovo je treća koncertna sezona Make Sense. Dva koncerta su održana u septembru – Nature Makes Sense u Botaničkoj bašti i Midnight Makes Sense – ponoćni koncert na terasi Kvake 22. Tokom prethodnih sezona, Muzikon se igrao sa formom i programom. Od onih u velikim salama, do onih u tramvajima, koncerti Muzikona variraju od premijernog izvođenja prve simfonije Aleksandra Sedlara, preko sviranja Queen- a, Beatles- a i Zeppelin- a, natupa sa Borisom Berezovskim, Stefanom Milenkovićem, turneje u Kini sa filharmonijom iz Salcburga, do malih nastupa na raznim lokacijama i neobaveznih svirki za sugrađane.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i inofrmisanja Republike Srbije iz oblasti savremenog stvaralaštva za 2020. godinu i od strane SOKOJ– a. Livestream prenos i produkciju koncerta podržali Hooloovoo i ProductionPool.

Agelast kanal: https://bit.ly/3qK7NUo

Schime: https://bit.ly/2KflcTG

Muzikon: https://bit.ly/39X6OtP