“Afera je izmišljena…”: Vučić o “Krušiku”, Vesićevim knjigama, Kosovu…

5
Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su afere o Branku Stefanoviću, ocu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i o navodnoj korupciji sa fabrikom namenske industrije “Krušik” Valjevo i trgovini oružja – izmišljene.

On je izjavio “da opozicija vodi brutalnu kampanju protiv ljudi na vlasti i da je jedan od takvih slučajeva uzbunjivač iz fabrike ‘Krušik’ Aleksandar Obradović i dodao da uzbunjivač može da bude samo onaj koji nešto prijavi državnom organu ili tužilaštvu, a da on to nije učinio”, prenosi N1.

Vučić je gostujući na Televiziji Prva, dodao da Obradović ne kaže da je u “Krušiku” bilo nelegalnih radnji i da “priča nikakve veze nema sa firmom Nebojše Stefanovića”. Upitan da li može kao predsednik Srbije da uradi nešto da atmosfera u društvu bude bolja, Vučić je rekao da je to nemoguće i da nema “zemlje na kugli zemaljskoj u kojoj je atmosfera dobra”.

On je rekao “da se zna kako se na vlast dolazi i kako se sa vlasti odlazi demokratski i da mora da ima poštovanja, da može da prihvati da ima i krivice vlasti, ali da je vlast koja predstavlja ogromnu većinu” svakodnevno izložena teroru”.

Vučić je rekao da “opozicija vodi brutalnu kampanju, da je unutar Srpske napredne stranke napravila kastu ili sektu koja ćuti, a da on neće da plaća reket nikome da ga ne napada”.

Ponovio je da su navodi da je lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trfinunoviću “nudio pola miliona nečega da izađe na izbore” i da bi voleo da državni organi to ispitaju.

Govoreći o napadu na novinarku Oliveru Jovićević, Vučić je rekao da “niko iz vlasti novinarke i druge dame nije nazivao prostitutkama i da nije normalno da to ne osuđuju koji imaju ćerke i majke”. Vučić je dodao i “da se znaju tri od četiri lica koja su palila knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i da se oni viđaju i na protestima Jedan od pet miliona”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je “da po pitanju Kosova ne treba biti veliki optimista i misliti da su tu izgledi Srbije veliki”.

“Vratili smo kosovsko pitanje na velika vrata, ali nemojte da budete optimista i da mislite da su tu naši izgledi veliki”, rekao je Vučić gostujući na televiziji Prva.

On je rekao da Srbiji niko nije ponudio razgraničenje sa Kosovom, jer je za mnoge to pitanje završeno i Kosovo je nazavisno i nezavisno od Srbije. Vučić je istakao da je kao pretnju razumeo izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija o tome da je prisustvo Srbije na severu Kosova za Prištinu najveći problem i dodao da vidi da Kosovo danas pravi greške kakve je Srbija pravila u vreme komunizma.

5 KOMENTARA

  1. SAMOVOLJNO RASPOLAGANJE POJEDINACA ORUŽJEM JE VISOKO RIZIČNO ZA OČUVANJE MIRA I SIGURNOSTI ČAK I ZA ZEMLJE KOJE ORUŽJE IZVOZE, JER NEKO MOŽE NA ISTI NAČIN PRODATI TO ORUŽJE BILO KOME I U TOJ ZEMLJI.

  2. Како нам је председник поручио, афера је измишљена јер дело корупције није пријављено ниједном државном органу ! А то да се дело корупције, или још боље пљачке одиграло, то треба да заборавимо, јер је то дело бруталне кампање опозиције против власти ! Варате се господине председниче, у још једном безуспешном покушају обмањивања наше интелигенције.

  3. re: Koliko građana bi postupilo kao uzbunjivač Aleksandar Obradović?

    SAMOVOLJA U RASPOLAGANJU ORUŽJEM JE VISOKO RIZIČNA ZA OČUVANJE MIRA I SIGURNOSTI ČAK I ZA ZEMLJU KOJA TO ORUŽJE IZVOZI.

Comments are closed.