Advokatska komora osuđuje napad na advokata Željka Obradovića

0
Foto: Profimedia

Advokatska komora Srbije najoštrije osuđuje poslednji u nizu napada na advokate, ovoga puta na Željka Obradovića, advokata iz Šapca, koji se dogodio 17. marta ove godine, kada su mu nanete telesne povrede, saopštila je Komora.

Advokatska komora Srbije je o ovom napadu odmah obavestila Stalno telo za praćenje slučajeva napada na advokate i na sastanku ovog radnog tela je raspravljano o ovom događaju. Komora će u narednom periodu pomno pratiti tok predstojećeg krivičnog postupka.

“Poslednji napad na advokate jasno pokazuje da su sve mere koje Komora preduzima u cilju unapređenja krivično-pravne zaštite advokata opravdane i neophodne. Advokatska komora Srbije pozdravlja brzu reakciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu koji su lišili slobode osumnjičenog i smatra da je efikasno otkrivanje i procesuiranje učinilaca ovih krivičnih dela najbolja poruka društvu i advokaturi da će napadi na advokate uvek biti pod posebnom pažnjom kako Komore, tako i nadležnih organa”, navodi se u saopštenju Komore.