A u međuvremenu našli su im zamenu: Sofi i Edvard umesto Megan i Harija

1
Profimedia

Vilijama i Kejt pratiće drugi kraljevskih par na prijemima u Bakingemskoj palati, piše magazin Pipl.

Princi Vilijam i Kejt Midlton imaće novi kraljevski dvojac pored sebe kada se pojave na sledećem velikom događaju.

Kraljevski par, koji se prvi put predstavio ove godine u sredu, tokom posete Bredfordu u Jorkširu, priprema se za prijem u Bakingemskoj palati u ponedeljak povodom Samita Velike Britaniji o investicijama u Africi.

Sofi i Edvard

Villjam i Kejt će biti u pratnji princa Edvarda i Sofi, grofice od Veseksa. Edvard, mlađi brat princa Čarlesa i njegova supruga, smatraju se starijim članovima kraljevske porodice sa punim radnim vremenom i oni često u ime kraljice preuzimaju službene kraljevske dužnosti. Kraljičina ćerka princeza Ana takođe će prisustvovati.

Dok je Ana u prošlosti prisustvovala događajima u Palati sa Villijamom i Kejt, nije tako čest slucaj da Edvard i Sofi prisustvuju važnim događajima zajedno sa bračnim parom.

Najava njihovog izlaska stiže pošto su se princi Hari i Megan Markle povukli iz svojih uloga starijih članova kraljevske porodice. Kraljica je u ponedeljak dala emotivnu izjavu u prilog odluci para, rekavši: “Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo Harijevu i Meganinu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo voleli da oni ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive samostalnijim životom kao porodica, a da pri tome ostanu vredan deo moje porodice.”

Uključivanje Edvarda i Sofi je podsećanje je da ima i drugih puno starijih članova kraljevske porodice koji i dalje rade u ime kraljice.

Sofi i Edvard, koji su se venčali 1999. godine, roditelji su Lejdi Luis Vindsor (16) i Džejmsa, Viskaunt Severna (12). Porodica živi u Begšot Parku, koji je oko 10 milja južno od Vindsora, gde Megan i Hari imaju svoju kuću za odmor Frogmore.

Erl od Veseksa, star 55 godina, je najmlađe dete kraljice Elizabete i princa Filipa, „sprovodi užurban raspored angažmana za podršku velikog broja dobrotvornih organizacija. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo posebno je strasno u vezi sa organizacijama koji mladima pružaju mogućnosti “, piše na zvanicnoj veb stranici kraljevske porodice.

Njegov rad ima poseban fokus na razvoju nagrade vojvode od Edinburga, odakle je preuzeo mnoge odgovornosti od svog oca, koji se povukao iz kraljevskog života 2017. godine.

Sofi (54) ima titulu NJ.KV (njeno kraljevsko visočanstvo) i zaštitnica je više od 70 dobrotvornih organizacija. Svake godine ona „preduzima stotine poseta školama, univerzitetima, vojnim bazama i dobrotvornim štabovima kako bi saznala više o njihovom radu i prezentovala ga širem svetu”, navodi se na sajtu.

1 KOMENTAR

  1. Kako se ubiše od posla! Svuda su gde mogu samo da koziraju a i da poziraju! Prvi na svim događajima gde mogu da izmuzu neki novac bez ijednog sata radnog staža! Sve humanitarci i sve moj do mojega! Paraziti sa kvazi kraljevskim krunama! Užas! Poslati ti ih u Indiju i ostaviti da žive sa ljudima naj niže kaste. Da vide šta drugima rade, šta je pravi život kojima žive milijarde ljudi na zemlji!!!!! Ovo nije vređanje još manje govor mržnje već realni život! Neka se spuste sa nebesa i ostave Harya da živi život koji želi sa svojom porodicom!

Comments are closed.