A šta je uradio Erdogan kada je primio Trampovo pismo? Bacio ga u u kantu

1
Foto Tanjug-AP

Prema izvorima BBC-ja, turski predsednik bacio je praktično u kantu pismo koje mu je na dan početka turske ofanzive u Siriji uputio američki predsednik, prenosi B92.

Podsetimo, Donald Tramp napisao je 9. oktobra, na dan početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, pismo Redžepu Tajipu Erdoganu, u kom Erdogana upozorio da će, ako situacija u Siriji ne bude rešena na human način, u istoriji ostati upamćen kao đavo.

Na početku kratkog pisma, Tramp turskom kolegi predlaže da postignu “dobar dogovor”.

“Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništenje turske ekonomije, a učiniću to”, naveo je Tramp, koji je već uveo neke sankcije Turskoj i preti da će ih proširiti tako da će one biti razorne za tursku privredu.

Izvori iz kabineta Erdogana kazali su za BBC da je turski predsednik pismo odlučno odbio. Nakon toga pokrenuta je ofanziva.

1 KOMENTAR

  1. Верујем да ту канту још увек није испразнио и да уз то писмо спрема укусан мени, када дође време да га поједе. Или ће то бити само још једна, нова, врста бурека, “вашингтонски”, који у свом саставу обавезно мора имати додатак писмо из Вашингтона, које му даје специфичан укус. Уколико је писмо на више од стране, може се додати пар кашичица соде бикарбоне, ради лакше пробаве.

Comments are closed.