A pričali su da će Divac biti najgori GM lige: Medžik Džonson napustio Lejkerse jer želi da bude “slobodan”

Možda bi upravo model menadžera kakav je Divac mogao da bude pravo rešenje za Lejkerse. Čovek u koga se najviše sumnjalo pokazao je da ima šlifa za taj posao. Onaj kome su se predviđala velika dela, odlučio je da radi nešto zabavnije

0
Foto: Profimedia

Krajem leta najmanja kvota od svih predviđanja u vezi sa NBA ligom, bila je postavljena za to da će Vlade Divac biti najgori generalni menadžer u ligi. Možda i u istoriji.

Jedan od kandidata za najboljeg menadžera u ligi bio je čovek koji je nagovorio Lebrona Džejmsa da dođe u Lejkerse (ako Džejms to nije odlučio mnogo ranije pa tvrdio pazar). Medžik Džonson je legenda lige i takav potez koji menja odnos snaga u čitavom NBA karavanu posmatran je kao prvi korak u velikoj menadžerskoj karijeri.

A onda se tokom sezone stvar potpuno preokrenula.

Toliko da najkredibilniji košarkaški novinar Adrian Vojnarovski tvrdi da nikada u istoriji nije bilo lošijeg generalnog menadžera.

Pod pritiskom loših rezultata Medžik je odlučio da podnese ostavku.

“Danas napuštam mesto predsednika. Sa vlasnicom sam uvek imao dobar odnos i volim je i dalje. Bio sam veliki brat svima u Lejkersima, ali su se neke stvari promenile”, rekao je Medžik na konferenciji za štampu posle utakmice protiv Portlanda.

“Više mi nije zabavno. Ponekad morate da razmislite o svom životu i o poziciji u kojoj se nalazite. Želim da pomognem mladim ljudima. Serena me je zvala da joj budem mentor, ali nisam imao vremena. Želim da razgovaram sa Raselom Vestbrukom, a da ga ne gledam kao protivnika. Želim da budem slobodan”, objasnio je Džonson.

Magic Johnson and Rob Pelinka visited with LeBron James and agent Rich Paul on Saturday, league sources tell ESPN. Johnson offered no indication that he was on the brink of bailing on the Lakers, sources said.— Adrian Wojnarowski (@wojespn) April 10, 2019

On je dodao i da je pred Lejkersima svetla budućnost.

“Tu je Lebron, a u tim će doći i druge zvezde tokom leta. Biće to tim koji će ući u borbu za šampionsku titulu.”

Pomenuti Vojnarovski tvrdi da Lejkersi neće dobiti veće pojačanje od Medžikovog odlaska.

“Od kada je postao predsednik Lejkersa Džonson se nijednom nije potpuno posvetio poslu. Često je putovao i bio daleko od tima. U kancelariji je imao ograničeno radno vreme. Nije se previše bavio skautingom. Vođenje NBA tima zahteva mnogo uloženog vremena i energije”, napisao je Vojnarovski na Tviteru.

On je dodao da je čitav stručni štab očekivao otkaz na kraju sezone i da su svi pomalo zbunjeni jer su uspeli da “prežive” Medžika.

“Džonson i Rob Pelinka bili su na višesatnom sastanku sa Lebronom Džejmsom i njegovim agentom Ričem Polom. Medžik nije pokazao nikakav plan niti obećao da će spasiti Lejkerse”, takođe je napisao Vojnarovski.

Sada je jedno od najprestižnijih mesta u svetu košarke upražnjeno. Možda bi upravo model menadžera kakav je Divac mogao da bude pravo rešenje za Lejkerse. Čovek u koga se najviše sumnjalo pokazao je da ima šlifa za taj posao. Onaj kome su se predviđala velika dela, odlučio je da radi nešto zabavnije.