“A kad je Borko Stefanović pre dve godine fizički napadnut prva javna osuda je bila s moje strane…”

3
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da nema problema ako deo opozicije ne želi da saradjuje sa DSS, ali da ne dozvoljava da se iznose laži na račun te stranke.

“Podela na pravu i lažnu opoziciju postala je otrcana fraza. To već postaje sektaška podela, i takva podela najviše odgovara vlasti. Politikantski, niski ratovi, bure u čaši vode. Priča o bojkotu danas je kao da branite tekovine NOR-a, pa prvoborci, pa kad je ko ušao u partiju”, rekao je Jovanović za Hepi televiziju.

Povodom izjave potpredsednika SSP Borka Stefanovića u Utisku nedelje, na televiziji Nova S, da DSS “ima koalicije sa SNS svuda po Srbiji”, Miloš Jovanović je odgovorio da je to gruba neistina.

“Kad je Borko Stefanović pre dve godine fizički napadnut prva javna osuda je bila s moje strane. Smatrao sam da je tako nešto, poput napada, apsolutno nedopustivo”, dodao je predsednik DSS-a.

On je ocenio da je problem što je bio u pravu i u vezi sa tim da bojkot neće uspeti, ali i oko načina kako su pre dve godine vodjeni protesti.

“Protesti su bili legitimni, ali rekao sam još tada da se protesti ne vode kako treba i da zbog toga neće uspeti. Nažalost bio sam u pravu i to je očigledno moja najveća greška. Za bojkot sam rekao da ne postoje socio-ekonomski uslovi da da rezultat i to sam bio u pravu”, rekao je Jovanović.

3 KOMENTARA

  1. Vučić drži DSS na kratkom lancu.
    Miloš se pojavljuje na TV sa nacionalnom frekvencijom, što znači da su podobni.
    Međutim, kad su ušli u skupštinu Vojvodine, nije im dozvoljeno da formiraju poslaničku grupu jer su im gospođu iz “Živog zida” momentalno vrbovali. Takođe, dok su još imali poslaničku grupu im nije dato potpredsedničko mesto u skupštini Vojvodine, da ne bi dobijali 30.000 dinara mesečno koji idu uz tu funkciju.
    Na taj način napredni sprečavaju stranku da se finansira i da uopšte živi.

  2. “Za bojkot sam rekao da ne postoje socio-ekonomski uslovi da da rezultat i to sam bio u pravu”, rekao je Jovanović. Да те подсетим, бојкот је дао резултат и он се зове: “Избори у априлу 2022.” и ти ћеш се, свакако незаслужено, окористити том чињеницом, вероватно поново са некаквим: метлама, четкама, крпама,… исл. , опет нечим у корист власти, индивидуално, а на штету било каквог заједничког интереса.

  3. Да ли је бура у чаши воде коалицја Метла са којом сте изашли пред Марка, пардон, пред грађане Србије и прошли како и заслужујете, катастрофално. И уместо да узмете ту метлу и да се самопочиститие са политчке сцене, ви би да будете перјанице опозиције. Нарвано, да ви из ДСС-а нисте никаква опозиција. Вучић вам је одавно сломио кичму. Наставак бављења политике за све вас значи додатну бламажу. Мени је искрено жао због тога. Сам Владета Јанковић не сме од ваше срамоте да вас ни помене. Кад кажем вас мислим на ДСС. Да вам није сломљена кичма ДСС је требало да буде водећа странка патриотског блока, десног центра, заједно са Дверима, Стаматовићевом странком, независним интелектуалцима и другим организацијама које нису под контролом напредњачких служби. Нешто слично као Демократски фронт у Црној Гори. Али…………

Comments are closed.