“A igrao sam protiv ubica kao što su Vijeri, Haselbajnk, Tores…”: Zašto Veljko Paunović misli da je Luka Jović najveći talenat bivše Jugoslavije u poslednjih 20 godina

0
Fotografije Profimedia

Trener koji je sa mladom reprezentacijom Srbije postao prvak sveta svakako je neko ko ima uvid u talenat mladih igrača.

Veljko Paunović je fasciniran talentom Luke Jovića, momka koji je postao vest dana evropskog fudbala prelaskom u Real iz Madrida za 60 miliona evra.

Samim tim postao je i najskuplji srpski fudbaler svih vremena, a trenutno je šesti najskuplji u Realu. Ima tek 21. godinu, i od njega će se tek očekivati velike stvari.

“Luka je jedan od najvećih talenata koje sam sreo, a igrao sam protiv ‘ubica’ kao što su Vijeri, Haselbajnk, Fernando Tores, Penev…”, Posle Mijatovića Šukera i njihove generacije, imali smo dobrih napadača, ali nijedan nije kao Jović.

Rođen je u decembru 1997. i bio je gotovo tri godine mlađi od saigrača u reprezentaciji. Već tada se videlo da je zreliji i snažniji od vršnjaka”, rekao je Paunović.

Trener omladinskih svetskih prvaka je rekao da je Srbija uvek imala talentovane igrače, ali da nam je uvek nedostajao golgeter Jovićevog kalibra, dodajući da na prostoru bivše Jugoslavije nije viđen veći talenat u psolednjih 20 godina.

Svi igrači imaju jaču stranu, ali ne i Luka. On je nema, jer nema slabu, smatra Paunović. On je opasan u šesnaestercu, ali i sa distance.

Najvažnije, rekao je Paunović, hladan je kao led, ne pada u vatru i samo gleda kako da postigne gol.

A to je za centarfora najvažnije.