“750 miliona? Dobili smo najpovoljniju ponudu…”

1
(BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/SASA MATIC/DS)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je država prilikom zaduživanja dobila jednu od najpovoljnijih ponuda, prenose Vijesti.

“Prethodna vlast nam je ostavila najveće gubitke. I ako mi znamo da su krediti koji dolaze za naplatu od 500 miliona evra, da je taj proizvod Crne Gore koji će obezbedi taj kredit koji smo u obavezi da vraćamo. Neka kaže taj analitičar kako se to moglo drugačije uraditi”, rekao je Krivokapić.

“Osećam ponos i zadovoljstvo što smo obezbedili ovakav pristup, nimalo jednostavno. Najmanju prodršku smo imali od Crne Gore i oni koji pričaju da su nam sve obezbedili. To nije istina. Oni treba da se izvinjavaju zašto su Crnu Goru doveli u ovakvu situaciju, a ne mi koji smo ovde tri dana”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je “plan koji smo uspeli da realizujemo i nije bio jednostavan”.

“Na početku smo bili obeshrabreni kako da izađemo iz situacije u kojoj je nismo mi delovali, nego naši prethodnici. Bilo je nekoliko modela – jedan je da prodajte državnu imovinu. To je dosadašnja vlast uradila. Ne postoji kutak koji je bio vredan, a nije prodat. E to zajedničko je u prethodnom vremenu krčmeno”, rekao je Krivokapić.

“Drugo je zaduživanje kreditima – ako se zadužujete kreditima treba vam rejting države koji je vezan za stabilnost i tada dobijate kredite od međunarodnih institucija. Treći model je, često korišćen od prethodne vlade, model obveznica. Najznačajniji model koji je bilo moguće realizovati je model koji smo mi izabrali. Dobili smo jednu od najpovoljnijih ponuda i uspeli. Prigovaraju nam da smo netransprarentni… Radili smo tajno, ali organizovano, stručno, kompetentno i uz pomoć međunarodnih stručnjaka koji su radili dobrovoljno i besplatno”, rekao je Krivokapić.

Dodao je da “želimo da krenemo u razvojni ciklus i već imamo ideje po tom pitanju kako će to da bude. Kako bi Crna Gora osetila blagodeti”.

Ministar finansija i socijalnog staranja rekao je da je Crna Gora “juče izbegla bukvalno bankrot”.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. “Prethodna vlast nam je ostavila najveće gubitke. I ako mi znamo da su krediti koji dolaze za naplatu od 500 miliona evra, da je taj proizvod Crne Gore koji će obezbedi taj kredit koji smo u obavezi da vraćamo. Neka kaže taj analitičar kako se to moglo drugačije uraditi”, rekao je Krivokapić. Претходна власт је и Вучићу оставила највеће губитке, а он је пензионерима украо део имовине, тј. пензија, да би део опљачканог покрио тим новцем. Јесте другачије, али је и протиправно, али ето, неко и када му је банкрот за вратом не крши закон, значи, ипак може и тако.

Comments are closed.