12 mera za oporavak turizma u Srbiji

  0

  Više od sedamdeset lokalnih organizatora tura i aktivnosti po Srbiji obratilo se državnom vrhu Srbije sa predlogom 12 mera za oporavak turizma širom naše zemlje.

  „Uvereni smo da bi se usvajanjem i implementacijom ovih predloga postigao povoljan efekat na male preduzetnike u turizmu, organizatore putovanja, hotelsku industriju i seoski turizam. Osim toga, sačuvala bi se radna mesta i omogućio oporavak turizma i ekonomije Srbije“, navodi se u pismu koje je predsedniku Republike i predsednici Vlade Srbije uputila platforma „Serbian Adventures“, koja okuplja lokalne organizatore turističkih tura po Srbiji.

  „Od svih predloženih mera i apela za oporavak privrede, najviše nam se dopao poziv predsednika Srbije da građani Srbije svoje odmore provedu u našoj zemlji. Znajući da je turizam najviše pogođen ovom krizom, kao i to da ova privredna grana poseduje veliki potencijal da bude generator oporavka srpske privrede, smatramo da zavređuje posebne mere i hitno delovanje kako bi njen oporavak bio što brži, a posledice što manje“, navode u pismu organizatora turističkih tura u Srbiji.

  Među inicijativama koje su upućene predsedniku Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije stoje između ostalog i predlozi: da se poveća broj vaučera za odmor u Srbiji i da se omogući da se mogu koristiti preko turističkih agencija i organizatora putovanja po Srbiji; da se kampanjom pozove dijaspora na odmor u otadžbini; da se ponuda Srbije promoviše na kineskom tržištu i druge.

  Platforma „Serbian Adventures“ koja se obratila državnom vrhu Srbije okuplja lokalne organizatore turističkih tura i aktivnosti po Srbiji i preko svog sajta omogućava rezervaciju više od 400 tura u našoj zemlji.