1 od 5 miliona: “U kom paralelnom univerzumu živi Lončar?”

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Udruženje “Jedan od pet miliona” upitalo je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara “u kom paralelnom univerzumu živi” kada može da tvrdi da je Srbija imala sreće što se protiv koronavirusa borila “u tandemu sa Aleksandrom Vučićem”.

“Tandem sa Vučićem doveo je do toga da zdravstvene radnike, koji su bili na prvoj liniji fronta, ostavite nenaoružane – bez maski, rukavica, skafandera, odevene u kese. Taj tandem doveo je do toga da u klinici ‘Laza Lazarević’ zdravstveni radnici budu kažnjavani oduzimanjem od plate zato što su usred epidemije nosili maske! Tandem sa Vučićem doveo je do proboja korone u Porodilište Narodni front, doveo je do toga da se stotine zdravstvenih radnika širom Srbije zarazi virusom, a neki i životom plate”, navelo je to udruženje.

Oni su ukazali da je za vreme pandemije došlo do proboja korone u staračke domove, da su se zarazili policajci i vojnici jer nisu bili zaštićeni a da su zvaničnici tvrdili da je taj virus blaži od sezonskog gripa i da se leči rakijom, kao i da se za njega u Srbiji može proizvesti vakcina, samo ako za to bude interesa Kine ili nekog drugog.

Udruženje je navelo da su jedino građani pokazali ozbiljnost u borbi protiv korone, a ne “tandem sa Vučićem”.

“Ono što Vam priznajemo, gospodine Lončar, jeste ono što ste svojom ulizivačkom izjavom priznali i sami – da je tandem sa Vučićem odgovoran za sve promašaje tokom borbe protiv korone. No, ostaje nejasno ko je još u tom tandemu, pored Vučića, jer Srbija sigurno nije”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. msm da ministar ima vise podataka od ostalih i da zna zasto je to izjavio

  2. Alo Gebelsi, sad će izbori pa će se videti kolika je vaša podrška i videće se koliko je to jedan od pet miliona. Zar niste svesni da nas odbijate svojim konstruisanjem istina i plasiranjem laži. Da li smo bili sasvim spremni odmah po nastanku pandemije, pa nismo kao ni jedna zemlja na svetu! Da li smo se organizovali brže od mnogo bogatijih zemalja, jesmo, a to da su medicinari radili sa kesama na glavi potkrepite nekom fotografijom pa da vam neko veruje. Pa što se komentator ne potpisa i ne potkrepi svoje tvrdnje čiinjenicama (svedoci imenom i prezimenom, fotografije a ne nako mi je rekao ha-ha). Kako možete da se pogledate posle ovoliko laži sutradan u ogeladlu ili vam je pbraz đon.

Comments are closed.